bilde

Pigmentbehandling

Opplever du å ha ujevn hudtone, pigmentflekker og/eller solskader? 

De er ofte forårsaket av solens eksponering, og spesielt UVA-strålene som trenger dypt inn i huden din og forårsaker aldring. Mange blir også utsatt for pigmentforandringer i huden ved hormonelle forandringer, eller i etterkant av betennelser (for eksempel akneutbrudd). 

Uavhengig av årsak er pigmentert hud et stort problemt for mange. Ved Innlandet Hudklinikk har vi lang erfaring med pigmentbehandling, og tilbyr effektiv fjerning av pigmentflekker. 

Vi har flere ulike metoder som benyttes, enten alene, eller gjerne i kombinasjon med andre. Din behandler vil anbefale en behandlingsplan som er tilpasset din hud. 

Hva skjer før en behandling?

Ved Innlandet Hudklinikk er vi opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor gjennomfører vi gjerne en gratis konsultasjon i forkant av behandlingen. Du fyller ut et helseskjema og blir deretter undersøkt av en av våre kosmetiske sykepleiere som anbefaler behandling ut fra indikasjon. Sykepleieren vil også snakke med deg om ønsker og mål for behandlingen. Det settes av god tid til samtale, og du vil få stille de spørsmålene du har. Det er viktig for oss at du føler deg godt ivaretatt, og du vil få god informasjon. 

Behandlingen kan eventuelt utføres i forbindelse med konsultasjonstimen, men for mer tidkrevende behandlinger må imidlertid en ny time settes opp. 

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår en behandling?

Ved Innlandet Hudklinikk kombinerer vi gjerne flere behandlingstyper for optimalt resultat. Ved konsultasjonsbesøket diskuterer vi hvilken behandling som er best for deg og din hud. 

Hudprogram: 

Pigmenteringer i huden kan ofte være utfordrende å jobbe med, og et hjemmeprogram er ofte helt essensielt for å å komme i mål med behandlingen. 

Kosmetisk dermatologisk sykepleier vil vurdere graden av pigmentering og anbefale et medisinsk behandlingsprogram tilpasset din hud. Du vil få tett oppfølging under behandlingen. 

Et vedlikeholdsprogram, samt solkrem, er også viktig for et vedvarende godt resultat. 

Kjemisk peel: 

Kjemisk peel er en utprøvd metode for å redusere, eller fjerne pigmentflekker. Gamle og skadede hudceller fjernes, og huden stimuleres til nydannelse. Ved overfladiske forandringer bruker vi lettere peeling. Når vi skal behandle mer utbredte og dypere pigmentflekker bruker vi en kraftigere peeling som penetrerer dypere. Du må regne med at huden flasser etter kraftigere peelingbehandlinger. 

Laserbehandling:

Vi bruker ofte laser når vi behandler pigment, ofte i kombinasjon med andre behandlinger. Det kreves fra 2-4 behandlinger for optimalt resultat. Som ved kjemisk peel vil du også ved laserbehandling måtte regne med at huden flasser i noen dager etter en behandling. I tillegg kan du oppleve at huden oppleves som litt «skitten». Dette kommer av at pigmentet avstøtes fra huden. Denne prosessen kan ta fra 5 - 12 dager før alt er borte. Ved behandling av avgrensede områder vil pigmentflekken bli mørkere før det dannes en skorpe som etterhvert faller av. 

Microneedling:

Microneedling er en avansert fraksjonert behandling som er designet for å fremprovosere en tilhelingsrespons i huden. Behandlingen går ut på å lage mikrokanaler i forskjellige hudlag hvor tilpassede aktive ingredienser sluses ned og blir tatt opp av dypereliggende hudceller. Alle hudtyper kan behandles med microneedling, og nedetiden er kort. Du kan oppleve å være litt rød i huden på behandlingsdagen, samt eventuelt litt tørr i dagene etterpå. 

Mesoterapi: 

Ved mesoterapi er ulike ingredienser satt sammen for effektivt å behandle pigment. I tillegg bruker vi vitaminer og antioksidanter, som er med på å bremse og forebygge ytterligere pigmenteringer. Ved denne behandlingen er det lite til ingen nedetid, og du kan returnere til jobb samme dag. 

Hva skjer etter behandlingen?

Før du drar fra klinikken vil du få grundig informasjon av sykepleier om selve behandlingen som er utført, samt informasjon om hva du kan forvente i dagene etter behandlingen og hvordan du skal pleie huden din. 

Det er svært viktig at du er forsiktig med soleksponering i etterkant av behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig for å minimere risikoen for at hudforandringene kommer tilbake. 

Du er velkommen til å ta kontakt med oss om du har spørsmål.

Hva koster det? 

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som for eksempel hvilket område som skal behandles og behandling som benyttes. 

Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker utført under konsultasjonstimen. Du kan også lese mer om våre priser her.