bilde

Rosaceabehandling

Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødhet i ansiktshuden, særlig sentralt i ansiktet. Det er ikke uvanlig å se utvidede og sprengte blodkar i huden, og en del opplever også å få kviser i det røde området. Hudforandringene kommer ofte i utbrudd som kan utløses av kraftig sollys, kulde, varme, vind, stress, irriterende kjemikalier på huden, varm mat og drikke, sterkt krydder og alkohol.  Rosacea kan for mange være svært sjenerende og plagsomt. 

Det er ikke mulig å bli kvitt rosacea permanent, men ved Innlandet Hudklinikk kan vi hjelpe deg med å redusere din rosacea. Alle våre Kosmetiske sykepleiere er utdannet innen dermatologi og har bred kunnskap om, og lang erfaring med, behandling av rosacea. 

Hva skjer før en rosaceabehandling?

Ved Innlandet Hudklinikk er vi opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor gjennomfører vi gjerne en gratis konsultasjon i forkant av behandlingen. Du fyller ut et helseskjema og blir deretter undersøkt av en av våre kosmetiske sykepleiere som anbefaler behandling ut fra sykdomsgrad. Sykepleieren vil også snakke med deg om ønsker og mål for behandlingen. Det settes av god tid til samtale, og du vil få stille de spørsmålene du har. Det er viktig for oss at du føler deg godt ivaretatt, og du vil få god informasjon. 

Behandlingen kan eventuelt utføres i forbindelse med konsultasjonstimen, men for mer tidkrevende behandlinger må imidlertid en ny time settes opp. 

Er det noe du er usikker på? Ring oss, vi er alltid tilgjengelige dersom du har spørsmål.

Hvordan foregår en behandling?

Ved Innlandet Hudklinikk kombinerer vi gjerne flere behandlingstyper for optimalt resultat. Ved konsultasjonsbesøket diskuterer vi hvilken behandling som er best for deg og din hud. 

Hudprogram: 

Vi anbefaler alltid kombinert bruk med en av våre medisinske hudpleieserier for best resultat. En krem som roer ned inflammasjon og bygger opp hudens barriere er svært fordelaktig både for rosacea type 1 og 2. En av våre Kosmetisk dermatologisk sykepleiere vil veilede deg og skreddersy et hjemmeprogram tilpasset din hudtilstand. I noen tilfeller kan det også være aktuelt med reseptbelagte midler. Du vil da kunne henvises til en av våre leger som kan foreskrive enten reseptbelagt krem, eller medikamentell behandling. 

Kjemisk peel: 

Kjemiske peelinger har en løsning av ingredienser som har lavere PH-verdi enn huden selv har. Huden opplever behandlingen som en mild skade, og svarer med å igangsette en rekke reparasjonsprosesser som gir en hudforbedring. De ulike kjemiske peelingene har hver sine unike egenskaper, og ved rosacea vil man ofte velge peelinger som virker betennelsesdempende, talghemmende og styrkende. 

Avhengig av hudens utgangspunkt kan du under behandlingen kjenne kribling, lett varme og svak til moderat svie i huden. 

Etter behandlingen vil du være litt rød og sirkulert i huden. Dette er normalt og vil gi seg i løpet av et par dager. Avhengig av hvilken peel du har gjort vil huden kunne flasse, i alt fra én til fjorten dager. Ny og bedret hud vil vise seg etter at denne reaksjonen er stabilisert. 

Antall behandlinger avhenger av hvilken peel som velges, om peelingen kombineres med andre behandlingstyper, samt sykdomsbilde, men vi anbefaler ofte en behandlingsrekke på 3-4 peelinger med to til fire ukers mellomrom. 

Laserbehandling:

Laser mot rosacea er en veldig effektiv behandling for fjerning av blodkar og rødhet i huden. Laser vil også kunne dempe inflammasjon, og for de med fortykket hud vil en også kunne behandle dette med laser. Behandlingen tilpasses sykdomsbilde. Mange opplever at tendensen til kviser reduseres betraktelig etter laserbehandling. De fleste vil trenge 2 - 4 behandlinger for et optimalt resultat. Behandlingen stikker noe i huden og gir en lett lystfølelse, men er ikke veldig smertefull. 

Microneedling:

Microneedling er en avansert fraksjonert behandling som er designet for å fremprovosere en tilhelingsrespons i huden. Behandlingen går ut på å lage mikrokanaler i forskjellige hudlag hvor tilpassede næringsstoffer sluses ned og blir tatt opp av dypereliggende hudceller. Mikroneedling har vist seg å ha god effekt på rosacea, og er særlig fordelaktig da behandlingen ikke fremprovoserer varmeutvikling i huden. Nålene som brukes ved needling vil styrke karveggene og øke tykkelsen av epidermis (overhuden).

Alle hudtyper kan behandles med microneedling, og nedetiden er kort. Du kan oppleve å være litt rød i huden på behandlingsdagen, samt eventuelt litt tørr i dagene etterpå. Vi anbefaler 4 - 6 behandlinger for et langvarig resultat.

Mesoterapi: 

Mesoterapi er vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som injiseres rett under hudoverflaten. Huden tilføres et næringskompleks bestående av hyaluronsyre, vitaminer, peptider, aminosyrer, co-ezymer, mineraler og antioksidanter. Behandlingen skreddersys sykdomsbilde, og ved rosacea velges gjerne ingredienser som vil dempe rødhet og inflammasjon, styrke karveggene og den generelle hudhelsen. 

Effekten sees med det samme, men best etter 1-2 uker etter behandlingen. Vi anbefaler 3-6 behandlinger, da dette vil gi en langvarig effekt i huden. Mesoterapi kombineres ofte svært fordelaktig med microneedling. 

Etter fullført behandlingskur kan resultatet opprettholdes ved å ta vedlikeholdsbehandling et par ganger i året.

Botulinumtoxin A:

Botox injisert som mesoterapi, altså rett under hudoverflaten i mikro-injeksjoner, har vist seg å effektivt dempe rødhet og roe ned talgproduksjon. Mange opplever en signifikant reduksjon av rødhet i 4-6 måneder etter behandlingen.

Hva skjer etter behandlingen?

Før du drar fra klinikken vil du få grundig informasjon av sykepleier om selve behandlingen som er utført, samt informasjon om hva du kan forvente i dagene etter behandlingen og hvordan du skal pleie huden din. 

Du er velkommen til å ta kontakt med oss om du har spørsmål.

Hva koster det? 

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som for eksempel hvilken behandling som benyttes. 

Du vil få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker utført under konsultasjonstimen. Du kan også lese mer om våre priser her.